Toyota presenteert de schattige Land Hopper en andere elektrische conceptvoertuigen

Toyota’s elektrische ambities kwamen langzamer op gang dan de meeste andere autofabrikanten, omdat de vertrekkende CEO van mening was dat een volledige verschuiving naar exclusieve elektrificatie de verkeerde weg voorwaarts was. Echter, de autofabrikant heeft zijn standpunt herzien en heeft in recente tijden verschillende elektrische concepten getoond. Tijdens de Japan Mobility Show van dit jaar toonde Toyota een aantal funky elektrische concepten, hoewel ze waarschijnlijk niet snel op de dealer’s lot zullen verschijnen.

Een van de opvallende concepten is de Land Hopper, een soort elektrische fiets met een opvouwbaar ontwerp. Volgens de autofabrikant kunnen eigenaren het in de kofferbak van hun voertuig opbergen voor langere reizen. Het vereist geen rijbewijs en de wielen kunnen samenwerken om de hoogte te verhogen en te verlagen.

Een ander interessant concept is de JUU, een futuristische visie op mobiliteit voor rolstoelgebruikers met een reeks coole trucs om mensen te helpen zich te verplaatsen. Het kan trappen tot 16 cm hoog beklimmen en beschikt over een uitschuifbare staart die uitzwaait om kantelen te voorkomen. Toyota zei dat het ook werkt aan automatiseringssoftware die de stoel in staat zou stellen om zichzelf in en uit een voertuig te laden.

Hoewel deze concepten cool zijn, zijn ze waarschijnlijk niet bestemd voor verkoop. Net als andere autofabrikanten creëert Toyota ontwerpprojecten om bepaalde technologieën en componenten te testen, en deze funky mobiliteitsexperimenten zullen het helpen bij de nieuwe EV-ontwikkeling. Toyota’s eerste massamarkt EV, de bZ4X, is al een tijdje te koop in de VS, en het wordt verwacht dat het nog een SUV zal uitbrengen die in de line-up onder het past.