Porsche roept 31.000 Taycan EV’s terug vanwege remproblemen

Porsche heeft aangekondigd dat het meer dan 31.000 Taycan elektrische voertuigen terugroept vanwege een probleem met de remmen. Dit probleem betreft de modellen van 2020 tot 2025 en heeft te maken met de voorste remslangen die kunnen scheuren, wat kan leiden tot lekkage van remvloeistof en verminderde remkracht.

De Duitse autofabrikant heeft vastgesteld dat een klein aantal voertuigen last heeft van scheuren in de remslangen, wat de effectiviteit van het remsysteem vermindert. Hoewel het probleem slechts een klein percentage van de Taycan-modellen treft, heeft Porsche besloten om alle betrokken voertuigen terug te roepen om de veiligheid van de bestuurders te waarborgen.

Eigenaren van de getroffen voertuigen zullen een waarschuwingslampje op hun dashboard zien als er een probleem is. In dat geval wordt hen geadviseerd om hun auto naar een dealer te brengen voor inspectie en reparatie. Als er een rood waarschuwingslampje verschijnt, moeten ze onmiddellijk contact opnemen met Porsche en de auto niet gebruiken.

Porsche heeft de remslangen opnieuw ontworpen met nieuwe lengtes en verbeterde kinematica om toekomstige problemen te voorkomen. De vervanging van de remslangen zal ongeveer twee uur duren en wordt kosteloos uitgevoerd, zonder invloed op de garantie van de voertuigen.

Hoewel het probleem minder dan 1% van de wereldwijd verkochte Taycan-modellen treft, heeft Porsche besloten om proactief te handelen. De meeste gevallen zijn gemeld wanneer de auto stilstond, en de waarschuwingen verschijnen meestal wanneer de auto niet in gebruik is.

Porsche blijft zich inzetten voor de veiligheid en tevredenheid van zijn klanten en zal blijven werken aan het verbeteren van de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn voertuigen.