Overweeg een gebruikte elektrische auto te kopen

Gebruikte elektrische voertuigen zijn nu goedkoper dan een jaar geleden, volgens Recurrent, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in de markt voor gebruikte elektrische voertuigen. Tijdens de pandemie zorgden tekorten aan nieuwe auto’s ervoor dat zowel nieuwe als gebruikte auto’s duurder werden, omdat de sterke vraag naar nieuwe voertuigen oversloeg naar de gebruikte markt. Inmiddels zijn de toeleveringsketens en voorraden verbeterd en zijn nieuwe elektrische voertuigen – en nieuwe auto’s in het algemeen – beter beschikbaar geworden.

Prijsdalingen en garanties
Tesla, dat de meeste nieuwe elektrische auto’s verkoopt, heeft dit jaar meerdere keren de prijzen verlaagd om kopers aan te trekken, waardoor andere autofabrikanten gedwongen werden om prijzen te verlagen en promoties aan te bieden. Deze prijsverlagingen hebben geholpen om de prijzen van gebruikte auto’s te drukken. Sommige analisten denken dat de prijzen van gebruikte elektrische auto’s verder kunnen dalen, hoewel misschien niet zo snel. Hogere rentetarieven en een sterk aanbod van nieuwe voertuigen zouden de prijzen volgens marktonderzoeksbureau J.D. Power moeten blijven drukken. Liz Najman, onderzoeker bij Recurrent, zei dat de meeste gebruikte elektrische auto’s nog nieuw genoeg zijn, zodat hun batterijen onder de garantie zouden moeten vallen. “De meeste gebruikte E.V.’s in het land hebben minstens een garantie van acht jaar of 100.000 mijl op hun batterij,” zei ze.

Meer opties en overwegingen
De markt is nu veel groter en diverser. Het aantal gebruikte elektrische auto’s dat te koop staat, is het afgelopen jaar verdrievoudigd, volgens Recurrent. Een recente zoektocht naar gebruikte auto’s in de omgeving van New York toonde een breed scala aan auto’s, waaronder een Porsche Taycan voor meer dan $80.000 en Chevrolet-, Hyundai- en Nissan-modellen voor minder dan $25.000. Het kopen van een gebruikte elektrische auto is misschien niet voor iedereen geschikt, vooral als u lange afstanden moet rijden of ergens woont waar oplaadstations schaars zijn. Maar als u een plek heeft om in te pluggen en niet vaak enkele honderden mijlen per dag rijdt, kunt u een goede deal krijgen.

In dit artikel hebben we de voordelen van het kopen van een gebruikte elektrische auto besproken, zoals lagere prijzen, garanties op batterijen en een groter en diverser aanbod. Het is belangrijk om rekening te houden met uw persoonlijke situatie en behoeften bij het overwegen van een gebruikte elektrische auto.