Nieuwe Amerikaanse regels beperken Chinese invloed op elektrische voertuigen

De Amerikaanse regering heeft nieuwe regels geïntroduceerd die de mogelijkheid van Chinese bedrijven om onderdelen te leveren voor elektrische auto’s die in aanmerking komen voor miljarden dollars aan belastingkredieten, beperken. Deze regels zijn een poging om de productie van elektrische voertuigbatterijen en de materialen die ze van stroom voorzien, naar de Verenigde Staten te verplaatsen. Dit is een strategische zet om een industrie op te bouwen die momenteel wordt gedomineerd door China.

De regels zijn bedoeld om de rol die Chinese bedrijven kunnen spelen bij het leveren van materialen voor elektrische voertuigen die in aanmerking komen voor federale belastingkredieten, te beperken. Ze ontmoedigen ook bedrijven die federale financiering zoeken om batterijfabrieken in de Verenigde Staten te bouwen, om materialen uit China of Rusland te halen. Deze regels kunnen veranderingen in de toeleveringsketens van de auto-industrie stimuleren.

Het verbod op het betrekken van bronnen uit China is alleen van toepassing op verkochte voertuigen, niet op geleasede voertuigen. Consumenten kunnen belastingkredieten ontvangen voor elektrische voertuigen die ze leasen bij autodealers, wat heeft geleid tot een boom in EV-leasing.

Ondanks deze nieuwe regels blijft de wereldwijde elektrische voertuigindustrie sterk verankerd in China, dat de grootste producent en exporteur van elektrische voertuigen ter wereld is. China produceert ongeveer twee derde van de wereldwijde batterijcellen en raffineert de meeste mineralen die essentieel zijn voor het aandrijven van een elektrisch voertuig.

De regels beperken ook autofabrikanten om nikkel, dat in hun batterijen wordt gebruikt, uit Rusland te halen, dat een van ’s werelds grootste nikkelproducenten is.

Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat zijn belastingkredieten?
Belastingkredieten zijn bedragen die van de totale belastingaanslag kunnen worden afgetrokken. In dit geval kunnen consumenten belastingkredieten ontvangen voor het leasen van elektrische voertuigen.

Wat is EV-leasing?
EV-leasing verwijst naar het huren van een elektrisch voertuig voor een bepaalde periode in plaats van het te kopen. Dit is een populaire optie geworden vanwege de hoge kosten van elektrische voertuigen.

Wat zijn batterijcellen?
Batterijcellen zijn de kleinste, discrete eenheden die de energie in een batterij opslaan. Ze zijn de bouwstenen van een batterij en kunnen in serie of parallel worden geschakeld om de totale spanning en capaciteit van de batterij te verhogen.

Wat is nikkel en waarom wordt het gebruikt in batterijen?
Nikkel is een chemisch element dat vaak wordt gebruikt in de productie van batterijen, waaronder die voor elektrische voertuigen. Het wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om hoge energiedichtheden te leveren, wat bijdraagt aan de prestaties en efficiëntie van de batterij.