Lucid lanceert goedkopere Air Pure elektrische sedan om de vraag te stimuleren

Luxury elektrische voertuigfabrikant Lucid Group heeft op donderdag een goedkopere, achterwielaangedreven versie van de Air Pure sedan gelanceerd, met een startprijs van $77.400, om de vraag te stimuleren. Hogere leenkosten hebben de verkoop van elektrische voertuigen in de afgelopen kwartalen geraakt, terwijl een prijzenoorlog ontketend door Tesla de mogelijkheid van kleinere EV-makers zoals Lucid en Rivian Automotive om marktaandeel te grijpen heeft geschaad.

Nieuwe Lucid-model en prijsvergelijking met Tesla
Het nieuwe Lucid-model is echter duurder dan de Model S luxe sedan van ’s werelds meest waardevolle autofabrikant Tesla, die begint bij ongeveer $75.000. De goedkopere elektrische sedan biedt een bereik van 410 mijl op een volledige lading en is onmiddellijk beschikbaar, aldus Lucid. Het duurste aanbod van het bedrijf, de Air Sapphire, die ook de snelste auto is, heeft een prijskaartje van $249.000.

Lucid’s productie en samenwerking met de Saoedische overheid
Lucid, dat wordt gesteund door het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië, heeft in augustus de prijzen van zijn Air luxe sedans met maximaal $12.400 verlaagd, zelfs als het bedrijf geld verbrandt en grotere verliezen boekt in zijn race om bij te blijven met Tesla. Lucid rapporteerde een omzet van $150,9 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten verwachten dat het bedrijf in het derde kwartaal $207,9 miljoen aan verkopen zal boeken, volgens LSEG-gegevens. De EV-maker opende vorige maand zijn eerste buitenlandse productiefabriek in Saoedi-Arabië, en de Saoedische regering heeft ermee ingestemd om in het komende decennium tot 100.000 Lucid-voertuigen te kopen.