Honda onthult eerste elektrische SUV voor 2024: bereik en prijzen onthuld

Honda heeft onlangs een voorproefje gegeven van zijn eerste volledig elektrische SUV, de Honda Prologue, die in 2024 op de markt komt. De Japanse autofabrikant heeft hoge verwachtingen van de Prologue, die in samenwerking met General Motors is ontwikkeld en het voortouw moet nemen in Honda’s EV-offensief in de Verenigde Staten.

Eerste elektrische SUV van Honda
De Honda Prologue wordt verwacht te beginnen in de hogere $40.000 (vóór incentives en belastingkredieten) met een geschat bereik van 300 mijl volgens de EPA-norm. De Prologue zal Honda’s eerste volumineuze elektrische SUV zijn, aangezien het bedrijf streeft naar 2 miljoen EV-verkopen wereldwijd tegen 2030. Met behulp van GM’s Ultium-platform zal de 2024 Honda Prologue naar verwachting een indrukwekkend bereik en prestaties bieden.

Pre-sales en verwachtingen
Pre-sales voor de Honda Prologue zullen later dit jaar van start gaan. Meer specifieke details over het nieuwe voertuig zullen in de komende maanden worden vrijgegeven, en Honda zal zich richten op potentiële EV-klanten tijdens de lancering, te beginnen met een nieuwe webpagina. Naast de Honda Prologue zal het bedrijf ook een volledig elektrische Acura SUV introduceren in het kalenderjaar 2024. Beide voertuigen zullen gebruikmaken van het zeer flexibele wereldwijde EV-platform aangedreven door Ultium-batterijen, gebaseerd op het strategische partnerschap van het bedrijf met General Motors.

Concurrentie en marktontwikkeling
Hoewel de Honda Prologue een belangrijke stap is voor het bedrijf, is het belangrijk op te merken dat andere autofabrikanten, zoals Hyundai, ook hun elektrische SUV’s verbeteren en uitbreiden. De concurrentie zal naar verwachting hevig zijn, en Honda zal zich moeten blijven inzetten voor innovatie en ontwikkeling om concurrerend te blijven in de snelgroeiende EV-markt.