Hoeveel kost een Lotus Emeya?

De Lotus Emeya is een luxe elektrische sedan die de concurrentie aangaat met gevestigde merken zoals Porsche en Audi. Deze vierdeurs hypercar heeft bijna 1.000 pk en kan in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De productie van de Emeya begint naar verwachting in 2024.

Prestaties en technologie
De Emeya heeft een topsnelheid van 250 km/u en kan in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Het voertuig is uitgerust met actieve aerodynamische componenten, zoals een voorgrille, achterdiffuser en een dubbele achtervleugel die zorgt voor een neerwaartse kracht van meer dan 215 kg. Lotus heeft nog geen informatie vrijgegeven over de batterijcapaciteit of het bereik van de Emeya, maar het is waarschijnlijk dat deze vergelijkbaar zal zijn met de Eletre SUV, die een EPA-geschat bereik van ongeveer 310 mijl (498 km) heeft.

Luxe en duurzaamheid
De Emeya is ontworpen met de nieuwste duurzame materialen om de ecologische voetafdruk van de productie te verminderen. Het interieur bevat een meeslepend audiosysteem, een 55-inch geprojecteerd augmented reality head-up display en een groot centraal infotainmentscherm.

Veelgestelde vragen
Wat is de Lotus Emeya?
De Lotus Emeya is een luxe elektrische sedan die de concurrentie aangaat met gevestigde merken zoals Porsche en Audi. Deze vierdeurs hypercar heeft bijna 1.000 pk en kan in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Wanneer begint de productie van de Lotus Emeya?
De productie van de Emeya begint naar verwachting in 2024.

Wat zijn de prestaties van de Lotus Emeya?
De Emeya heeft een topsnelheid van 250 km/u en kan in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Wat zijn enkele kenmerken van de Lotus Emeya?
De Emeya is uitgerust met actieve aerodynamische componenten, zoals een voorgrille, achterdiffuser en een dubbele achtervleugel die zorgt voor een neerwaartse kracht van meer dan 215 kg. Het interieur bevat een meeslepend audiosysteem, een 55-inch geprojecteerd augmented reality head-up display en een groot centraal infotainmentscherm.

Verklarende woordenlijst
– Elektrische sedan: Een sedan is een type auto met een aparte kofferbak en meestal vier deuren. Een elektrische sedan is een sedan die volledig wordt aangedreven door een elektrische motor en batterijen.
– Hypercars: Dit zijn auto’s met uitzonderlijke prestaties, vaak met zeer krachtige motoren en geavanceerde technologie. Ze zijn meestal zeer duur en worden in beperkte aantallen geproduceerd.
– Actieve aerodynamica: Dit zijn beweegbare aerodynamische componenten op een voertuig die de luchtstroom en neerwaartse kracht kunnen aanpassen om de prestaties en stabiliteit te verbeteren.
– Augmented reality head-up display: Een head-up display (HUD) projecteert informatie op de voorruit van een auto, zodat de bestuurder niet naar beneden hoeft te kijken om belangrijke gegevens te zien. Een augmented reality HUD voegt extra informatie toe aan de projectie, zoals navigatie-aanwijzingen of waarschuwingen voor gevaren op de weg.