Heeft een Toyota Aygo een hoge instap?

De Toyota Aygo X is een compacte crossover die een hoge instap combineert met een opvallend ontwerp en unieke bi-tone kleurstelling. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van de Aygo X en de voordelen van de hoge instap.

Hoge instap voor extra comfort
Een van de belangrijkste kenmerken van de Toyota Aygo X is de hoge instap. Dit zorgt voor een comfortabelere rijervaring, vooral voor mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen van een auto met een lage instap. Bovendien biedt de hoge instap een beter overzicht op de weg, wat bijdraagt aan een veiligere rijervaring.

Compact formaat met verrassend veel ruimte
Ondanks het compacte formaat van de Aygo X, biedt de auto verrassend veel ruimte. De auto is langer, breder en iets hoger dan zijn voorganger, wat resulteert in meer bagageruimte en schouderruimte. De achterbank is echter voornamelijk geschikt voor kinderen, aangezien Toyota ervoor heeft gekozen om de bagageruimte te vergroten ten koste van de beenruimte op de achterbank.

Opvallend ontwerp en personalisatie
De Toyota Aygo X valt op door zijn gedurfde ontwerp en unieke bi-tone kleurstelling. Het exterieur is geïnspireerd op de Toyota iQ en heeft opvallende koplampen en plastic wielkasten. Daarnaast is de Aygo X verkrijgbaar in verschillende kleuren, geïnspireerd op diverse kruiden, zoals kardemom (gedempt groen), chili (levendig rood), gember (zacht goud) en jeneverbes (diepblauw). Hierdoor is er voor iedereen een passende Aygo X te vinden.

Moderne technologie en veiligheid
De Toyota Aygo X is uitgerust met moderne technologieën, zoals een 9-inch touchscreen, draadloos opladen, sfeerverlichting, verwarmde stoelen en een digitaal instrumentenpaneel. Daarnaast is de auto voorzien van het nieuwste Toyota Safety Sense-pakket, met onder andere Pre-Collision System, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist en Emergency Steering Assist.

Zuinige prestaties
De Aygo X is ontworpen om zuinig te presteren. De auto heeft het laagste gewicht van alle A- en B-segment auto’s en beschikt over een 1.0-liter driecilindermotor met 72 pk en ongeveer 69 lb-ft koppel. De auto is verkrijgbaar met zowel een handgeschakelde vijfversnellingsbak als een CVT-automaat.

In conclusie, de Toyota Aygo X is een compacte crossover met een hoge instap die comfort, ruimte en moderne technologieën combineert in een opvallend ontwerp. Hoewel de achterbank voornamelijk geschikt is voor kinderen, biedt de auto verrassend veel ruimte en praktische eigenschappen voor zijn formaat.