Elektrische Wegen: De Oplossing voor Amerika’s Oplaadprobleem met Elektrische Voertuigen

Elektrische voertuigen nemen elk jaar een steeds groter deel van de totale automarkt in beslag, stijgend van 4% in 2020 naar 14% vorig jaar. Onder de achterblijvers lijkt een gebrek aan oplaadinfrastructuur een van de meest voorkomende redenen te zijn voor consumenten om niet over te stappen van benzine- naar elektrische voertuigen. Elektrische wegenprojecten verschijnen nu over de hele wereld als een mogelijke oplossing om statisch opladen aan te vullen, waardoor bestuurders van elektrische voertuigen hun auto’s draadloos kunnen opladen terwijl ze rijden.

Elektrische Wegen voor Openbaar Vervoer en Vlootvoertuigen
Elektrische wegen kunnen het meest nuttig zijn voor openbaar vervoer en vlootvoertuigen, die vaak op dezelfde repetitieve routes rijden. Door elektrische wegen te implementeren op routes die vaak worden gebruikt door bussen, vrachtwagens en andere vlootvoertuigen, kunnen deze voertuigen continu worden opgeladen tijdens hun dagelijkse routes. Dit vermindert de noodzaak voor extra oplaadstations en verhoogt de efficiëntie van deze voertuigen.

Technologie achter Elektrische Wegen
De technologie achter elektrische wegen omvat het gebruik van een elektrische stroomvoorziening onder een laag bestrating die een mengsel van elektromagnetisch materiaal bevat. Wanneer een elektrisch voertuig over deze wegen rijdt, kan het draadloos energie ontvangen van de elektromagnetische materialen in de bestrating, waardoor het voertuig wordt opgeladen zonder dat het hoeft te stoppen bij een oplaadstation. Dit kan helpen om het bereik van elektrische voertuigen te vergroten en de zorgen van bestuurders over het vinden van een oplaadstation tijdens lange ritten te verminderen.

Pilotprojecten en Toekomstige Toepassingen
Pilotprojecten voor elektrische wegen worden momenteel onderzocht om de verschillende gebruiksscenario’s te beoordelen. Michele Mueller, senior projectmanager, zegt: “We kijken echt serieus naar dit pilotproject om de verschillende use cases die er zijn te bekijken”. Door de resultaten van deze pilotprojecten te analyseren, kunnen beleidsmakers en technologiebedrijven beter begrijpen hoe elektrische wegen kunnen worden geïmplementeerd om het oplaadprobleem van elektrische voertuigen in de Verenigde Staten en daarbuiten aan te pakken.

In conclusie, elektrische wegen kunnen een veelbelovende oplossing zijn voor het oplaadprobleem van elektrische voertuigen in Amerika. Door het implementeren van elektrische wegen, vooral op routes die vaak worden gebruikt door openbaar vervoer en vlootvoertuigen, kunnen bestuurders van elektrische voertuigen hun auto’s draadloos opladen terwijl ze rijden. Dit kan helpen om het bereik van elektrische voertuigen te vergroten en de zorgen van bestuurders over het vinden van een oplaadstation tijdens lange ritten te verminderen. Pilotprojecten en toekomstige toepassingen van elektrische wegen zullen cruciaal zijn om te bepalen hoe deze technologie het beste kan worden geïmplementeerd om het oplaadprobleem van elektrische voertuigen aan te pakken.