Elektrische Dubbeldekker Bussen Tijdelijk Uit Dienst in Londen na Brandincident

In Londen is een elektrische dubbeldekkerbus in brand gevlogen, wat ertoe heeft geleid dat de stadstransportautoriteit een vloot uit dienst heeft genomen als voorzorgsmaatregel terwijl het incident wordt onderzocht. Het incident vond plaats in het zuidwesten van Londen op een donderdag, en passagiers op de bus in Wimbledon tijdens het spitsuur moesten worden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gemeld.

De video van het incident toont vlammen en rook die een achterste gedeelte van de bus lijken te omhullen. “Veiligheid is onze topprioriteit en we werken samen met de exploitant, London General, en de busfabrikant, Switch, om te onderzoeken wat er is gebeurd,” zei Tom Cunnington, hoofd bedrijfsontwikkeling bij Transport for London, in een verklaring.

Cunnington voegde eraan toe dat de bussen van Londen veilig zijn om te gebruiken. “Andere bussen in de vloot blijven in dienst en TfL en busoperators zullen niet aarzelen om verdere actie te ondernemen indien nodig om ervoor te zorgen dat het netwerk veilig blijft,” zei hij. Go-Ahead London heeft de BBC verteld dat het “het voertuigtype in kwestie heeft teruggetrokken.”

Op vrijdag vatte een hybride dubbeldekkerbus vlam in een niet-gerelateerd incident in North Woolwich in Oost-Londen.

Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat is een elektrische dubbeldekkerbus?
Een elektrische dubbeldekkerbus is een bus met twee verdiepingen die wordt aangedreven door elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen.

Wat is Transport for London?
Transport for London (TfL) is de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het transport in Groot-Londen, Engeland.

Wat is een hybride bus?
Een hybride bus is een bus die wordt aangedreven door een combinatie van een interne verbrandingsmotor en een elektrische motor.

Wat betekent het als een voertuig ‘uit dienst’ wordt genomen?
Als een voertuig ‘uit dienst’ wordt genomen, betekent dit dat het tijdelijk niet wordt gebruikt, vaak vanwege onderhoud, reparaties of veiligheidsinspecties.

Verklarende Woordenlijst
Dubbeldekkerbus: Een bus die twee verdiepingen heeft, waardoor er meer passagiers kunnen worden vervoerd.
Elektrische bus: Een bus die wordt aangedreven door elektriciteit, meestal opgeslagen in oplaadbare batterijen.
Hybride bus: Een bus die wordt aangedreven door een combinatie van een interne verbrandingsmotor en een elektrische motor.
Transport for London (TfL): De overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het transport in Groot-Londen, Engeland.
Uit dienst nemen: Het tijdelijk stopzetten van het gebruik van een voertuig, vaak vanwege onderhoud, reparaties of veiligheidsinspecties.