Elektrische auto’s transformeren Amerikaanse vrachtwagenstops

Elektrische auto’s zorgen voor een transformatie van vrachtwagenstops in Amerika, waardoor ze beter kunnen inspelen op de groeiende vraag naar elektrische voertuigen. Deze veranderingen bieden nieuwe zakelijke kansen voor vrachtwagenstops en reiscentra, die zich nu richten op het aanbieden van aantrekkelijke voorzieningen voor elektrische auto-eigenaren.

De groeiende vloot elektrische auto’s in Amerika
Het aantal elektrische auto’s op de weg neemt snel toe, en vrachtwagenstops proberen hierop in te spelen door laadapparatuur voor elektrische auto’s te installeren. David Fialkov, uitvoerend vicepresident van overheidszaken bij de National Association of Truck Stop Operators, stelt dat vrachtwagenstops niet geven om het type brandstof dat mensen in hun auto’s stoppen, maar dat ze wel geld moeten kunnen verdienen met het verkopen van elektriciteit.

Batterijwisseling als optie voor het opladen van vrachtwagens
Naast het aanbieden van laadapparatuur voor elektrische auto’s, wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van batterijwisseling voor het opladen van vrachtwagens. Janus Electric, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ombouwen van bestaande vrachtwagens naar elektrische voertuigen, heeft al vijf omgebouwde vrachtwagens op de weg en nog eens 60 geboekt om te worden omgezet van diesel naar batterij-elektrisch. Dit kan een interessante ontwikkeling zijn voor de toekomst van het opladen van elektrische vrachtwagens bij vrachtwagenstops.

Elektrische bussen en vrachtwagens in Amerika
Hoewel elektrische personenauto’s van het Chinese merk BYD nog niet in de VS verkrijgbaar zijn, worden hun elektrische vrachtwagens en bussen al jaren ingezet voor Amerikaanse klanten. In de afgelopen drie maanden heeft BYD Motors bijna 20 bussen en enkele vrachtwagens aan verschillende wagenparken in de VS toegevoegd. Dit toont aan dat elektrische voertuigen steeds meer terrein winnen in de transportsector, zowel voor personenvervoer als voor goederenvervoer.

In de toekomst zullen vrachtwagenstops en reiscentra zich blijven aanpassen aan de groeiende vraag naar elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur. Dit zal niet alleen leiden tot een groter aanbod van laadstations, maar ook tot een verbeterde klantervaring voor elektrische auto-eigenaren.