Een Nieuwe Weg Vooruit: Israëlisch Bedrijf Bouwt Elektrisch Oplaadpad in Detroit

Een Israëlisch bedrijf, Electreon, is bezig met het bouwen van een weg in Detroit die elektrische voertuigen oplaadt terwijl ze rijden. Deze innovatieve technologie, bekend als dynamisch opladen, wordt uitgerold in samenwerking met Ford en zal naar verwachting eind dit jaar voltooid zijn.

Electreon is een toonaangevende leverancier van draadloze oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s). Het bedrijf biedt kosteneffectieve, end-to-end oplaadinfrastructuur en -diensten, waaronder dynamische draadloze elektrische wegen, aan vlootbeheerders via flexibele bedrijfsmodellen om de adoptie van elektrische voertuigen te versnellen.

De technologie van Electreon maakt gebruik van speciale spoelen die in het wegdek zijn ingebed. Deze spoelen sturen magnetische frequenties naar een oplaadpad onder een voertuig. Wanneer een elektrisch voertuig over dat wegdek rijdt of op de weg stopt, wordt de batterij opgeladen. Deze aanpak is vergelijkbaar met hoe draadloze oplaadpads energie naar uw mobiele telefoon sturen.

Het project in Detroit is een primeur in de VS en markeert een belangrijke stap in de evolutie van de infrastructuur voor elektrische voertuigen. Het systeem zal in staat zijn om alle elektrische voertuigen op te laden, inclusief elektrische bussen. Een deel van het systeem zal volgend jaar klaar zijn voor gebruik.

Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is dynamisch opladen?
Dynamisch opladen is een technologie waarbij elektrische voertuigen worden opgeladen terwijl ze rijden of stilstaan. Dit wordt bereikt door speciale spoelen in het wegdek te plaatsen die magnetische frequenties naar een oplaadpad onder het voertuig sturen.

Wat is Electreon?
Electreon is een Israëlisch bedrijf dat draadloze oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen levert. Ze zijn een toonaangevende leverancier van deze technologie en werken aan de implementatie ervan in verschillende landen.

Hoe werkt de technologie van Electreon?
De technologie van Electreon maakt gebruik van speciale spoelen die in het wegdek zijn ingebed. Deze spoelen sturen magnetische frequenties naar een oplaadpad onder een voertuig. Wanneer een elektrisch voertuig over dat wegdek rijdt of op de weg stopt, wordt de batterij opgeladen.

Verklarende woordenlijst
Dynamisch opladen: Een technologie waarbij elektrische voertuigen worden opgeladen terwijl ze rijden of stilstaan. Dit wordt bereikt door speciale spoelen in het wegdek te plaatsen die magnetische frequenties naar een oplaadpad onder het voertuig sturen.
Elektrische voertuigen (EV’s): Voertuigen die worden aangedreven door een of meer elektromotoren, met behulp van energie die meestal wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen.
Oplaadpad: Een apparaat dat wordt gebruikt om energie draadloos over te dragen naar een elektrisch voertuig om de batterij op te laden.
Spoelen: In deze context verwijst het naar de speciale spoelen die in het wegdek zijn ingebed en die magnetische frequenties naar een oplaadpad onder een voertuig sturen om de batterij op te laden.