Doorbraak in Batterijtechnologie: Een Nieuwe Hoop voor Elektrische Auto’s

In de wereld van elektrische voertuigen (EV’s) is er een belangrijke doorbraak bereikt die de prijs van elektrische auto’s aanzienlijk kan verlagen. Onderzoekers van de School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) aan de Harvard University hebben een nieuwe “solid-state” batterij ontwikkeld die in dezelfde tijd kan worden opgeladen als het vullen van een benzinetank en minstens 6.000 keer kan worden herhaald.

Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment, aangezien de Verenigde Staten ernaar streven dat minstens de helft van de nieuwe voertuigverkopen tegen 2030 elektrisch is. Ondanks de voordelen van EV’s, zoals minder uitstoot en lagere onderhoudskosten, zijn er nog steeds zorgen over de levensduur en het bereik van lithium-ion batterijen, die een belemmering vormen voor de verkoop.

De nieuwe “solid-state” batterij kan deze hindernissen helpen overwinnen. Bovendien heeft de Amerikaanse overheid in de Bipartisan Infrastructure Law $6 miljard toegewezen voor de ontwikkeling van de binnenlandse batterij-industrie, waaronder materialen, productie en opslag.

Veelgestelde Vragen
Wat is een “solid-state” batterij?
Een “solid-state” batterij is een type batterij dat vaste elektrolyten gebruikt in plaats van vloeibare of polymeer elektrolyten die in de meeste huidige batterijen worden gebruikt. Dit kan leiden tot hogere energiedichtheden, langere levensduur en verbeterde veiligheid.

Wat betekent de term “elektrisch voertuig” (EV)?
Een elektrisch voertuig (EV) is een voertuig dat wordt aangedreven door een of meer elektrische motoren, met behulp van energie die meestal wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen.

Wat is de Bipartisan Infrastructure Law?
De Bipartisan Infrastructure Law is een wet die door de Amerikaanse overheid is aangenomen om de infrastructuur van het land te verbeteren, waaronder wegen, bruggen, het elektriciteitsnet en breedbandinternet. Het omvat ook financiering voor de ontwikkeling van de binnenlandse batterij-industrie.

Verklarende Woordenlijst
Elektrisch Voertuig (EV): Een voertuig dat wordt aangedreven door een of meer elektrische motoren, met behulp van energie die meestal wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen.
Lithium-ion Batterij: Een type oplaadbare batterij waarbij lithium-ionen van de negatieve elektrode naar de positieve elektrode bewegen tijdens ontlading en terug tijdens opladen.
Solid-State Batterij: Een type batterij dat vaste elektrolyten gebruikt in plaats van vloeibare of polymeer elektrolyten die in de meeste huidige batterijen worden gebruikt.
Bipartisan Infrastructure Law: Een wet die door de Amerikaanse overheid is aangenomen om de infrastructuur van het land te verbeteren, waaronder wegen, bruggen, het elektriciteitsnet en breedbandinternet. Het omvat ook financiering voor de ontwikkeling van de binnenlandse batterij-industrie.