Candela vestigt indrukwekkend nieuw wereldrecord voor langste 24-uurs afstand met elektrische boot

Candela’s indrukwekkende prestatie
De Candela C-8 Polestar Edition elektrische boot heeft onlangs het vorige record voor afstand gevaren in 24 uur door een elektrische boot verpletterd. Het Zweedse elektrische bootbedrijf Candela heeft met hun C-8 elektrische hydrofoil een afstand van 420 zeemijlen (483 mijl of 778 km) afgelegd in 24 uur. Ter vergelijking, dat is alsof je van Londen naar Amsterdam en weer terug reist. Het vorige record werd gehouden door het team van Voltari, die 79 zeemijlen (91 mijl of 146 km) aflegden van Florida naar de Bahama’s, en dit alles op één enkele lading.

Hoe het record werd verbroken
Het Candela-team wisselde gedurende de dag en nacht van bestuurders en gebruikte een DC-lader met een Voltpack mobiel batterijsysteem van Northvolt. Samen slaagden ze erin om de indrukwekkende afstand van 420 zeemijlen in 24 uur af te leggen. “Deze prestatie toont aan dat snel, elektrisch watertransport over lange afstanden vandaag de dag haalbaar is, en niet iets voor de verre toekomst,” aldus een woordvoerder van Candela.

De toekomst van elektrische boten
Deze prestatie van Candela benadrukt de mogelijkheden van elektrische boten en hun potentieel voor duurzaam, snel en stil watertransport. Andere bedrijven, zoals Porsche, werken ook aan de ontwikkeling van elektrische boten. Porsche werkt samen met de bekende Australische jachtbouwer Frauscher Shipyard aan een elektrische sportboot die zal worden uitgerust met de aandrijftechnologie van de aankomende Porsche Macan EV. De boot wordt verwacht volgend jaar op de markt te komen. Terwijl luxe elektrische boten zoals die van Candela en X Shore vaak prijzig zijn, zijn er ook meer betaalbare opties op de markt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen elektrische boot.