BMW investeert in elektrische Mini-productie in het VK

BMW heeft aangekondigd dat het 600 miljoen pond (ongeveer 750 miljoen dollar) zal investeren in zijn Britse fabrieken om het iconische Mini-merk volledig elektrisch te maken tegen 2030. Deze investering is een opsteker voor de Britse auto-industrie na jaren van onzekerheid als gevolg van de Brexit. Vanaf 2026 zal de Duitse autofabrikant twee elektrische modellen produceren in zijn Mini-fabriek in Oxford: de Mini Cooper 3-deurs en de compacte crossover Mini Aceman. De fabriek zal vanaf 2030 alleen nog elektrische modellen produceren. Dezelfde twee modellen zullen ook in China worden geproduceerd en de export van die auto’s zal in 2024 beginnen.

Britse overheid keurt investering goed
De Britse overheid heeft de investering van BMW goedgekeurd, wat de totale investering in de auto-industrie in de afgelopen jaren op meer dan 6 miljard pond brengt. De Britse minister van Economische Zaken, Kemi Badenoch, zal de fabriek in Oxford bezoeken voor de aankondiging van de investering. De Britse premier noemde de investering van BMW “een schitterend voorbeeld van hoe het VK de beste plek is om auto’s van de toekomst te bouwen”.

Positieve impact op de Britse auto-industrie
De investering van BMW is de nieuwste impuls voor de Britse auto-industrie, met autofabrikanten die plannen aankondigen om meer dan 6 miljard pond (ongeveer 7,5 miljard dollar) te investeren. De Duitse autofabrikant zal de volgende generatie elektrische Mini bouwen in hun faciliteit in Oxford. Deze investering en de goedkeuring van de Britse overheid tonen aan dat het VK een aantrekkelijke locatie blijft voor autofabrikanten om te investeren in de productie van elektrische voertuigen.