Bestaat Joby Aviation echt?

Joby Aviation, een pionier op het gebied van elektrische luchtmobiliteit, heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van zijn elektrische luchtaxi’s. Het bedrijf heeft met succes zijn pre-productie testprogramma afgerond en richt zich nu op de volgende fase van vluchtproeven. Deze fase zal gebruik maken van productieprototypes om zich voor te bereiden op aankomende certificeringsvluchten.

In de afgelopen vier jaar hebben de twee pre-productie prototypes van Joby meer dan 1.500 vluchten uitgevoerd, waarbij een totale afstand van meer dan 53.000 kilometer is afgelegd. Deze vluchten omvatten ook meer dan 100 vluchten met een piloot aan boord. Een van de hoogtepunten was de eerste demonstratievlucht van een elektrische luchtaxi in New York City, waarbij het toestel over de Hudson River vloog.

Het testprogramma heeft niet alleen de prestaties van de luchtaxi’s gevalideerd, maar ook waardevolle inzichten opgeleverd voor de certificering en de ontwikkeling van regelgeving voor elektrische VTOL (Vertical Take-Off and Landing) vliegtuigen. De prototypes hebben indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder een vlucht van 248 kilometer op één lading, snelheden van meer dan 320 kilometer per uur en vluchten op hoogtes boven de 3.000 meter.

Joby Aviation’s elektrische luchtaxi is ontworpen om een piloot en vier passagiers te vervoeren met snelheden tot 320 kilometer per uur. Het biedt een snelle en stille mobiliteitsoplossing met nul operationele emissies, wat het een aantrekkelijk alternatief maakt voor traditionele helikopters.

Met de voltooiing van dit rigoureuze testprogramma is Joby klaar om de productie op te schalen en zich voor te bereiden op commerciële operaties, waarbij de focus ligt op veiligheid, prestaties en duurzaamheid.