Audi en Volvo Group: duurzaamheid aanpakken die verder gaat dan elektrische voertuigen

Audi en de Volvo Group gaan verder dan het produceren van elektrische voertuigen voor klanten en proberen hun eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. Beide bedrijven ondernemen stappen om hun activiteiten te verduurzamen, wat onder meer de productie van elektrische voertuigen omvat, maar ook verder gaat.

Volvo heeft bijvoorbeeld van duurzaamheid een manier van werken gemaakt. Het bedrijf is transparant geweest over de uitstoot die moet worden gecompenseerd om de productie van elektrische voertuigen en batterijen echt duurzaam te maken. Bovendien zet de Volvo Group zich in voor het vormgeven van de toekomst van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen. In 2021 bedroeg de netto-omzet van de groep ongeveer 372 miljard SEK (37 miljard euro).

Audi daarentegen verhoogt de laadsnelheid van de Audi Q4 door middel van nieuwe batterijchemie. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring, maar kan ook positieve gevolgen hebben voor de duurzaamheid, omdat batterijen die sneller opladen de adoptie van elektrische voertuigen kunnen stimuleren en daardoor de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen.

Beide bedrijven laten zien dat duurzaamheid in de automobielsector niet beperkt blijft tot alleen de productie van elektrische voertuigen. Door een bredere aanpak te hanteren helpen Audi en de Volvo Group de toekomst van duurzaamheid in de auto-industrie te definiƫren.