5 Elektrische Vrachtwagens Die Je Beter Niet Kunt Kopen

Elektrische vrachtwagens zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, vooral in de Verenigde Staten waar de markt voor grote vrachtwagens enorm is. Ondanks hun populariteit zijn er echter een aantal elektrische vrachtwagens die je beter kunt vermijden bij het overwegen van een aankoop. Hier zijn vijf van dergelijke vrachtwagens en de redenen waarom ze misschien niet de beste keuze zijn.

1. Tesla Cybertruck
De Tesla Cybertruck, die voor het eerst werd aangekondigd in 2019, heeft te maken gehad met talloze vertragingen, voornamelijk vanwege technische problemen. Hoewel de specificaties indrukwekkend lijken, roepen de vele vertragingen en technische problemen vragen op over de betrouwbaarheid van de Cybertruck. Bovendien zijn er voor de prijs van $69.900 zeker betere alternatieven op de markt voor elektrische vrachtwagens.

2. Lordstown Endurance
De Lordstown Endurance is een andere elektrische vrachtwagen die dit jaar op de markt komt. Hoewel de vrachtwagen is gebouwd voor werkende mensen en geweldige off-road mogelijkheden belooft, is dat zo’n beetje alles wat het te bieden heeft. De vrachtwagen is ook erg duur, met prijzen die beginnen bij $65.000, en biedt niet veel in termen van bereik of laadsnelheid.

3. Canoo Electric Pickup Truck
De Canoo Electric Pickup Truck is een nieuwe elektrische vrachtwagen die later in 2023 in productie gaat. Hoewel het een niet-conventioneel ontwerp heeft en een modulaire laadbak die kan worden geconfigureerd om aan verschillende behoeften te voldoen, is dat zo’n beetje alles wat er cool is aan deze “vrachtwagen”. Het zal tot 600 pk leveren en een bereik van maximaal 200 mijl op een enkele lading bieden.

4. Elektrische vrachtwagens in het algemeen
Hoewel er specifieke modellen zijn die je misschien wilt vermijden, zijn er ook algemene redenen waarom je misschien geen elektrische vrachtwagen wilt kopen. Een van de grootste problemen is de prijs. Elektrische vrachtwagens en elektrische auto’s in het algemeen zijn duur, voornamelijk omdat ze nieuwe technologie gebruiken die nog niet in grote aantallen wordt verkocht.

5. Gebrek aan interesse van vrachtwagenchauffeurs
Uit een recente enquête van Commercial Truck Trader bleek dat meer dan driekwart van de vrachtwagenchauffeurs aangaf nooit een elektrische vrachtwagen aan hun vloot toe te voegen. De belangrijkste redenen hiervoor waren zorgen over het lage bereik en de levensduur van de batterij, de tijd die het kost om een batterij op te laden, en problemen met het vinden van een oplaadstation.

Hoewel elektrische vrachtwagens zeker hun voordelen hebben, zijn er ook veel redenen om voorzichtig te zijn bij het overwegen van een aankoop. Het is belangrijk om je onderzoek te doen en te overwegen welke vrachtwagen het beste bij je behoeften past voordat je een beslissing neemt.