
Ook de busjes worden elektrisch. Spelers in dit marktsegment willen de kansen niet laten liggen en spelen in op de trend van het elektrificeren van de vloot van voertuigen, ook Citroën.
Hoe snel kan de markt veranderen? Dat hebben we gezien op de busjes markt. Zo kon je tot een jaar geleden vrijwel alleen nog kiezen voor de volledig elektrische Nissan ENV-200. Inmiddels is de situatie 180 graden gedraaid en zijn er een stuk meer spelers op de markt te vinden die aan de behoefte van klanten willen voldoen.
De ë-Jumper van Citroën is een grotere bus. Hij heeft het formaat van de welbekende Volkswagen Crafter. Deze is overigens onlangs ook uitgerust met een accupakket. De volledig elektrische bus van Citroën kan uitgerust worden met twee verschillende accupakketten. De eerste heeft een capaciteit van 37 kWh. Daarnaast kan de bus besteld worden met een pakket dat een stuk groter is, dit pakket heeft een capaciteit van 70 kWh. Met de pakketten kom je 200 en 340 kilometer ver. Dit zijn beide metingen die gedaan zijn met de WLTP-norm dus in de werkelijkheid zal dit er niet ver vanaf liggen.
De bus heeft een maximaal vermogen van 96 kW (130 pk). Dat is genoeg vermogen van een bus van dit formaat. Snelladen kan met een maximale snelheid van 50 kW. Dit is voor het 70 kWh pakket wat aan de trage kant. AC-laden doet de bus relatief snel met een vermogen van 22 kW. Mocht je beschikken over een laadpaal die dit vermogen kan leveren dan is de bus na 1,5 of 3 uur laden weer zo goed als vol.
Citroën wil de eerste bussen in 2021 gaan leveren aan klanten. De ë-Jumper kan besteld worden in 4 lengtes en 3 hoogtes, geheel afhankelijk naar de behoefte van de klant. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een achterbank zodat meer mensen zichzelf kunnen verplaatsen met de bus.
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn
RSS