Meer Opel Ampera-e’s naar Nederland

Wil je nu een volledig elektrische Opel? Dan moet je vaker langer dan 6 maanden wachten voor dat de Opel Ampera-e bij jou op de stoep staat. Daar komt verandering in, de Ampera-e gaat beter beschikbaar zijn in Nederland

De Ampera-e is al langer niet goed leverbaar in Nederland. Dit jaar gingen er 700 nieuwe Ampera-e’s de weg op in Nederland. Niet echt veel als je bedenkt dat je met de Ampera makkelijk 350 kilometer kan rijden en hij ontzettend geliefd is. Als je nu een Ampera-e besteld is de minimum levertijd in Nederland 6 maanden, en dat is best lang.

Toch is de vraag naar Ampera-e’s niet in elk land zo hoog. Opel had waarschijnlijk verwacht dat de auto beter zou verkopen in Amerika onder de naam Chevy Bolt, toch viel dat tegen. De tegenslag was mede te danken aan Tesla die de productie van de Model 3 aan de praat kreeg. Nu die auto’s van de band af schieten lijken de Bolt’s wat minder in trek. Enkele Nederlandse dealers speelden hierop in door een paar Bolt’s naar Nederland te halen. In eerste instantie een goed idee (vanwege de vraag) maar later toch wat minder om dat de auto’s voor de Amerikaanse markt gemaakt zijn en dus ook een Amerikaanse stekker nodig hebben.

Opladen Opel Ampera-e

Nu lijken de Opel dealers een uitweg gevonden te hebben, na flink wat lobbyen krijgt Nederland meer Ampera-e’s geleverd! In Nederland is er tot begin volgend jaar nog geen concurrentie van de Model 3 en vraag lijkt er genoeg. Opel wil de wachttijd naar onder 6 maanden krijgen voor de volledig elektrische Opel. Opel kondigde eerder aan ook te werken aan een volledig elektrische Opel Corsa.

De Opel Ampera-e

In de Ampera-e ligt een 60 kWh batterij, deze brengt je 380 km ver (WLTP). In de auto zit een CCS-aansluiting waarmee snel geladen kan worden. Maximale laadsnelheid van de Ampera-e is 50 kW. Met de Ampera-e kan er dus 100 kilometer rijbereik geladen worden in onder de 25 minuten. Kwalitatief is de auto beter dan z’n concurrenten de auto voelt solide aan en je zit vrij hoog wat een SUV-gevoel geeft.

De auto heeft een flinke vanaf prijs van €46.699. Met deze prijs ligt de auto inmiddels goed in de markt want met als concurrent de Hyundai Kona is de vanaf prijs aller sinds redelijk.

Opel Ampera-e

Bron: Autoweek | Opel (foto’s) |

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.