Eerste tweedehands Nexo te koop

De Hyundai Nexo is pas net gepresenteerd en de eerste staat al te koop op Autoscout 24. De Nexo is de tweede waterstof auto van het merk Hyundai.

Nu de elektrische auto’s als warme broodjes over de toonbank gaan zou je toch verwachten dat waterstof auto’s het ook goed zouden doen. Helaas lijkt dat toch niet zo te zijn. Het lijkt wel alsof de inwoners in Nederland de waterstof auto’s mijden. In de maand September waren er 6 geregistreerde Nexo’s die ons land binnen kwamen. Best opmerkelijk omdat er voor de gelijkertijd gepresenteerde Hyundai Kona Electric (volledig elektrisch) inmiddels een wachtrij staat van een jaar voordat de auto geleverd wordt

De elektrische auto lijkt dan ook een stuk populairder te zijn dan de een waterstof auto. De Nexo is met een nieuwprijs van 70.000 euro wel wat duurder dan de Kona (€40.000). Maar de Nexo is een stuk groter heeft meer rijbereik en ziet er vanbinnen ook een stuk beter uit. Toch lijken mensen zich niet te willen wagen aan de auto. Er zijn natuurlijk nog wel wat nadelen aan de Nexo, zo staan er maar 4 waterstof tankstations in Nederland (Rhoon, Arnhem, Delfzijl en Helmond), is waterstof een stuk duurder dan stroom en heeft de Nexo een actieradius van 665 (WLTP) wat dus niet veel verschilt van een volledig elektrische auto in die prijsklasse.

De Hyundai Nexo op Autoscout24

De tweedehands Nexo staat te koop voor €74.995,- bij een Hyundai en Mitsubishi dealer genaamd Auto Herwers te Arnhem. Eerder meldde Hyundai dat er in Nederland 80 reserveringen stonden voor de Nexo. Waarom de dealer het demo model nu al van de hand doet is niet duidelijk.

De Hyundai Nexo

De Nexo heeft dus zoals eerder vermeld een actieradius van rond de 650 km, dat is gemeten met de WLTP-standaard dus in de realiteit zal dit waarschijnlijk wat lager uitvallen. De auto ziet er van buiten goed uit en heeft een mooi interieur. De wagen is vanaf de grond af gebouwd als waterstof auto en dit is dan ook de enige uitvoering waarin de Nexo beschikbaar is. De tankmogelijkheden voor de Nexo zijn nu nog beperkt maar zullen in de toekomst uitbreiden. Zo komen er waterstof tankstations in Amsterdam, Utrecht, Schiphol, Breda, Pesse en Rotterdam Airport. Deze tankstations zouden rond 2020 in Nederland actief moeten zijn. Een waterstof tankbeurt van de Nexo duurt rond de 5 minuten.

Bron: Zerauto | Autoscout24

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.