BMW maakt Dingolfing fabriek klaar voor batterij productie

BMW maakte al eerder bekend dat het bezig zou zijn met een volledig elektrische MINI. De batterij fabriek in het Duitse plaatsje Dingolfing lijkt zich nu ook klaar te maken voor de productie van deze auto.

Volgens geruchten zou BMW meer dan 10 miljoen euro in de fabriek steken voor de productie van accu-pakketten. In de Duitse fabriek gaan de accu’s en elektromotoren geproduceerd worden voor toekomstige elektrische auto’s binnen de BMW Groep. Voor nu is de enige volledig elektrische auto binnen het modellen aanbod van BMW Groep de i3. Deze i3 kreeg onlangs een upgrade naar een groter batterij pakket. Eind 2018 zullen de eerste geüpgrade i3’s leverbaar zijn.

BMW heeft naast de MINI ook een iX3, i4 en INext aangekondigd. Deze 3 volledig elektrische auto’s zullen net als elke elektrische auto ook een batterij nodig hebben. Een groot aantal van deze batterijen zullen waarschijnlijk uit de Dingolfing fabriek komen. Voor nu is de fabriek alleen bedoeld voor de accu’s. De eerste volledig elektrische MINI gaat is Oxford van de band rollen, de verwachte productie start is eind 2019. De elektrische MINI is waarschijnlijk net als de i3 uitgerust met de CCS-stekker, de MINI EV kan dus laden bij het laadnetwerk van Ionity waar BMW onderdeel van uitmaakt.

Mini Electric concept

De Dingolfing fabriek is al sinds 2015 in bedrijf bij BMW groep. De fabriek produceerde vooral elektromotoren (wat het blijft doen) en accupakketten voor plug-in en hybride modellen van BMW groep.

De eerste testen zijn succesvol

Voordat de fabriek op volle toeren kan gaan draaien moet er eerst getest worden. De eerste testen in de fabriek zijn succesvol volgens BMW en het gaat dus niet lang duren voordat er begonnen kan worden met de massa productie van batterij pakketten. Roland Maurer (hoofd Planning en Productie van de E-Drives van BMW Groep) vertelde het volgende: “Met het lanceren van de nieuwe modellen en de groeiende vraag naar elektrische auto’s, gaan we de productie de komende maanden en jaren significant uitbreiden”.

Bron: greencarcongress |

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.