Productie Tesla Model Y in 2020

Tesla was deze week weer veel in het nieuws. Het Amerikaanse automerk heeft rechtszaken verloren, geweldige Q3 cijfers gepresenteerd maar ook de Model Y goedgekeurd voor productie!

De Model Y gaat waarschijnlijk in 2019 gepresenteerd worden en in 2020 zal de productie starten. Duidelijk is dat de Gigafactory in China de Model 3 maar ook de Model Y gaat produceren. De Model Y gaat volgens geruchten lijken op een wat kleinere Model X. SUV’s zijn steeds meer in trek en de markt voor deze auto’s groeit snel. Daarmee lijkt het logisch dat Musk deze keuze gemaakt heeft. De fabriek in China moet een jaarlijkse productie krijgen van 250.000 voertuigen bij de start, dit z’n de Model 3 en Y dus samen. Later moeten er meer dan 500.000 voertuigen jaarlijks van de band gaan rollen.

De hieronder afgebeelde afbeelding is afkomstig van Tesla. De afbeelding zou een deel van de Model Y zijn volgens Tesla. Zoals het er nu naar uit ziet zal de Y in Maart 2019 gepresenteerd worden door het Amerikaanse autobedrijf. Nu het zeker is dat de Model Y op de markt komt is het duidelijk geworden waarom de auto’s deze namen krijgen. De S,3,X,Y zijn de modellen die Tesla in het modellen aanbod heeft, en die letters komen samen op het woord ‘sexy’.

Tesla Model Y

Zoals we van de Chinezen gewend zijn loopt de bouw van de Fabriek in Shanghai voor op de planning. Mocht dit doorzetten dan zullen de eerste Model 3’s eind 2019 van de band gaan rollen. Nu de eerste Model 3 voor Europa gemaakt is zal het niet lang duren voordat de eerste mensen de Model 3 kunnen configureren en datzelfde geldt voor China. In een statement van Musk zou de levering van de Model 3 nog steeds goed op de planning liggen (begin 2019). Of de Europese Model 3 met de CCS-stekker wordt uitgerust is nog steeds niet zeker.

Tesla delen

Elon Musk kondigde ook aan dat Tesla bezig is met een ‘ride sharing program’. Het delen van een auto lijkt de toekomst. Veel bedrijven zijn bezig met deze service. Tesla wil de concurrentie aan gaan met bedrijven zoals Lyft of Uber. Het voordeel van Tesla als je ze vergelijkt met de concurrentie is dat de Tesla voertuigen voor een groot deel al uitgerust zijn met de zelfrijdende functie en dat heeft de concurrentie nog niet.

Een toekomstplaatje zou kunnen zijn dat als jij met je Tesla naar het werk rijdt de auto in de tussentijd ritten voor andere mensen gaat rijden. Dan is de auto weer op tijd terug om jou van het werk naar huis te rijden. Wanneer Tesla de functie gaat uitrollen is nog niet duidelijk.

Interieur Tesla Model 3

Bron: Reuters | Teslarati

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.