1-0: Taxichauffeurs VS Tesla

Tesla is pas net gestopt met het aanbieden van een leven lang gratis laden en misschien is dat maar goed ook. Tesla verloor een rechtszaak van Nederlandse taxichauffeurs.

Het klonk als een goed idee toen het Amerikaanse automerk bij een nieuwe Tesla een leven lang gratis laden aanbood. Om van deze optie gebruik te maken was het nodig om door een vriend of vriendin uitgenodigd te worden om de Tesla te kopen. Tesla bood de optie aan bij het refferal program. Omdat het steeds drukker werd bij de Superchargers van Tesla (zeker in Amerika) werd het tijd dat Tesla de optie uit het assortiment haalde.

Toen een paar Nederlandse taxi bedrijven het een goed idee vonden om een Tesla te kopen en gebruik te maken van de optie gratis laden kwamen de eerste problemen. Het is op zich niet gek dat de taxichauffeurs gebruik willen maken van de optie. Als een Tesla dan alleen bij Superchargers laad kost het rijden van de Tesla vrijwel niets. Het probleem dat ontstond was dat de snelladers bij het hoofdkantoor van Tesla steeds drukker werden. Het werd zelfs zo druk dat particulieren soms werden weg gejaagd door ladende taxichauffeurs of alle Superchargers waren bezet waardoor de wachttijd zo lang was dat het voordeliger was om door te rijden.

Antwoord van Tesla

Dit was geen goede reclame vond Tesla. Om erger te voorkomen ging Tesla geld in rekening brengen voor ladende commerciële voertuigen. Ook als de voertuigen de optie hadden van levenslang gratis Superchargen. Daar gingen de taxi’s niet mee akkoord en vochten de beslissing aan bij de rechter. Deze week gaf de rechter de taxichauffeurs gelijk. Reden hiervoor was omdat Tesla bij het verkopen van de auto de belofte gedaan heeft dat de chauffeurs gratis gebruik konden maken van de super snelle laders.

De Superchargers van Tesla lijken aan te slaan. De laders zijn regelmatig veelvuldig bezet. De drukte zal de komende maanden alleen maar toenemen door de grote aantallen Tesla’s die onderweg zijn naar Nederland.

Bron: Insideevs

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.