PSA gaat elektrische busjes maken

PSA waar Citroën en Peugeot onder vallen wil de vloot elektrische auto’s nog meer gaan uitbreiden. De Jumpy en Partner krijgen een volledig elektrische versie.

Eerder deze maand maakte Citroën bekend dat het merk een volledig elektrische C4 zou gaan bouwen. Nu is er weer nieuws vanuit de Franse PSA hoek. Citroën maakt naast personenauto’s ook busjes voor de werklui, hierbij zou je kunnen denken aan de Berlingo of de nieuwe Jumpy. De Berlingo kennen we al als elektrisch model. De eerste elektrische bestelbus van Citroën kwam niet boven een actieradius van 100 kilometer en kon niet snelladen.

In 2020 krijgt het huidige aanbod een update

Toch ziet Citroën wel toekomst in de elektrische Berlingo. De verkoop cijfers van de Berlingo gaan al een tijdje niet meer zo goed als eerst in Nederland. In 2003 had de Berlingo nog 0,33 procent marktaandeel van de nieuwe verkopen, inmiddels is dat getal afgezakt in 2017 naar onder de 0,002 marktaandeel van de nieuwe verkopen. Misschien is dit wel de reden dat Citroën zicht aan de elektrische busjes wil gaan wagen.

In 2025 wil PSA van alle bestelbussen een elektrische versie in het assortiment hebben. In 2020 zal het aanbod een stuk groter worden. PSA wil beginnen met het upgraden van de batterij bij de Berlingo Electric en de Peugeot Partner Electric. Ook de Citroën Jumpy en de Peugeot Expert zullen op de markt komen als een volledig elektrische bus. De elektrische versie’s van de bussen zullen gebouwd worden in de Franse stad Hordain.

De Peugeot Expert

Strategie PSA

PSA richt zicht voor nu vooral op de ‘Last Mile Solution’. Dit is een van de laatste vervoersmomenten van een product. Volgens PSA komen de nieuwe elektrische bussen in aanmerking voor 85% van het klantenbestand. Op dit moment verliest PSA het van Renault. De Berlingo Electric en Partner Electric hebben een batterij van 22,3 kWh groot, de Renault Kangoo Z.E. (een bus van hetzelfde formaat) heeft een accupakket van 33 kWh. De vraag naar elektrische service voertuigen groeide snel in Frankrijk (met 41%). In Frankrijk was 1,5% van de service voertuigen elektrisch in de maand September.

Peugeot Partner Electric
Peugeot Partner Electric

Bron: automobile-propre | autoweek.nl (verkoopcijfers) | lesechos

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.