Citroën maakt zich klaar voor 2020

Het Franse merk Citroën maakt zich klaar voor de elektrische auto. PSA – Groep (waar Citroën onder valt) zet groot in op elektrisch rijden en ook de C4 gaat elektrisch worden.

Citroën wil in 2020 een volledig elektrische Citroën C4 presenteren. Met de C1 (een kleinere auto) wil Citroën de concurrentie aan gaan met andere merken die zich in dit segment zitten en een elektrische auto aan het ontwikkelen zijn. De elektrische C4 zal op het e-CMP-platform komen te staan. Dit platform gaat vaker gebruikt worden binnen de PSA-Groep voor eventuele andere modellen.

Het e-CMP-platform is ervoor gemaakt om een kleine tot medium grote auto op te bouwen. Volgens PSA zou het platform geschikt zijn voor een 50 kWh batterij, maar volgens geruchten zou het accupakket wat groter kunnen worden bij de productie versie. Een batterij van dit formaat zou een actieradius opleveren van rond de 350km (WLTP). 350 km is ruim voldoende voor de gemiddelde consument die in een C4 rijdt.

Citroën CEO Linda Jackson gooide eerder het gerucht de wereld in dat Citroën ook bezig zou zijn aan een volledig elektrische Citroën C1. Of er ook een echte elektrische C1 komt is in handen van de gehele PSA-groep. Toch is de kans groot dat Citroën bezig is met het ontwikkelen van een elektrische C1. Ook Opel (valt binnen PSA) zou nadenken over een volledig elektrische Opel Corsa.

Citroen C4

Concurrentie van Volkswagen

Volkswagen-Groep is de grote concurrent van PSA. Veel modellen van de PSA-Groep concurreren dan ook met auto’s van de VW-groep. Volkswagen Groep werkt hard aan het MEB-platform. In 2020 moet op dat platform een goedkope elektrische auto komen te staan van het merk Volkswagen. De volledig elektrische auto van Volkswagen die op het MEB-platform komt te staan kreeg eerder de naam Volkswagen I.D.

Mede door deze ontwikkeling van Volkswagen moeten andere merken nu ook echt gaan denken aan elektrische auto’s. Van het MEB-platform van Volkswagen kunnen ook andere merken binnen de VW-Groep profiteren. Zo wil Seat in 2020 twee volledig elektrische auto’s binnen de vloot aanbieden.

Bron: Electrive

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.