Tesla maakt 100.000ste Model 3

Tesla maakte onlangs de 100.000ste Model 3. De Tesla Model 3 schiet nu van de band af bij de gigafactory in Fremont (Californië) van het Amerikaanse elektrische automerk. In de eerste week van het laatste kwartaal maakte Tesla 11.500 auto’s!

Tussen de 11.500 auto’s die in een week geproduceerd werden zaten minstens 7.000 Model 3’s. Daarmee lijkt de productie hell van het merk nu toch echt over. Veel mensen vroegen zich of het merk de hoge productie aantallen ook echt wel kon volhouden, dit lijkt wel het geval. Het eerder gestelde doel van Tesla lag ver onder de huidige productie aantallen. En het stopt hier niet volgens Tesla, het merk wil de productie het laatste kwartaal van 2018 nog verder uitbreiden.

Door de hoge productie aantallen was het ook tijd voor een mijlpaal. De 100.000ste Model 3 rolde van de band op 13 oktober. Voor nu zijn het alleen de duurdere modellen van de 3 die van de band af rollen. Het is logisch dat Tesla hier voor gekozen heeft omdat op deze duurdere modellen ook het meeste winst behaald wordt. Einde dit jaar wordt in Amerika de goedkoopste Model 3 verwacht met een basisprijs van 35.000 dollar.

Model 3 naar Europa

Volgend jaar komt de eerste Tesla Model 3 naar Europa en daarmee Nederland. In Nederland staan veel orders voor de goedkopere Tesla. Ook de eerste Europese Model 3’s zijn enkele weken geleden van de band gerold en de 3 was overigens ook te bewonderen op de autoshow in Parijs. Mensen die de goedkopere Tesla gingen bewonderen in de Franse hoofdstad en vroegen naar de laadpoort van de 3 kregen het antwoord “dat ze het nog niet wisten”, maar met een glimlach. Alles lijkt er nu toch op dat Tesla in Europa de CCS-stekker gaat gebruiken als standaard.

Verkopen Nederland

Voor nu zullen we het in Nederland moeten doen met de S en de X. Nederland en Noorwegen zijn een van de grootste markten ter wereld voor deze auto’s. In de maand september ging elke 5de Model S of X naar Nederland of Noorwegen. In Nederland is dit mede te danken aan de bijtelling die in 2019 gaat veranderen. Doordat deze gaat veranderen wil Tesla nu in Nederland nog zo veel mogelijk duurdere auto’s verkopen.

Bron: Electrek

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.