Pinnen bij de Shell laders

In Nederland is het niet mogelijk om te betalen met Mastercard of Visa bij een lader. Daar lijkt nu verandering in te komen, Allego en Shell gaan de optie aanbieden bij de Recharge laders van de Nederlandse Oliegigant.

Shell plaatste eerder enkele laders bij drukkere tankstations (toevallig ook de stations waar Fastned zit). Allego was de aangewezen partner voor het plaatsen van de laders. De laders ie allemaal 50 kW kunnen leveren zijn uitgerust met AC, CHAdeMO en CCS-stekkers. Deze week ging de eerste lader van Shell in gebruik waar je met de pinpas kan laden. Op de lader kan met Europay, Mastercard, Visa en NFC betaald worden. De laders van Allego en Shell worden uitgerust met NFC technologie, en dat is toekomst bestendig. NFC is bijvoorbeeld ook de manier van betalen bij Apple Pay of Google Pay.

Naast alle laders in London gaat Shell de betalingsmogelijkheden wereldwijd uitrollen. De uitrol van de nieuwe betaalmogelijkheid zou eind volgend jaar klaar zijn in Nederland. Einde 2018 wil Shell 25 laders in Nederland hebben (Let op: Laders en geen laadplekken). Echt vaart maakt Shell dus niet met het uitrollen van het laadpunten netwerk. Op dit moment staat de teller op 4 locaties in Nederland waar je bij Shell stroom kan afnemen. Laden bij de laders van Shell kost 0,55 per kWh. Of je ook met pin kan betalen bij de waterstof tankstations van Shell (4 in de komende 2 jaar) is nog niet duidelijk. Toch lijkt het waarschijnlijk dat dit ook mogelijk zou zijn.

Is het in Nederland nodig?

Des te meer betaalmogelijkheden des te beter voor de elektrisch rijder. Maar is het eigenlijk wel nodig om te betalen bij een lader met je pinpas? In Nederland betaal je meestal (eigenlijk altijd) met een laadpas of laad druppel.  Voordeel van het betalen met een pinpas is dat je meteen weet hoeveel de laadsessie gekost heeft. Kijken welke laadpas het beste bij jou past doe je op Laadpas Top 10.

Bron: AutoZine

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.