Seat werkt aan 2 elektrische auto’s

Seat gaat eind 2018 beginnen met het testen van haar eerste elektrische auto. Seat is onderdeel van Volkswagen Group, dus echt gek is het niet dat het merk inzet op elektrisch rijden. Volkswagen Group investeerde eerder miljarden aan de ontwikkeling van elektrische auto’s.

Volgens hoofd van R&D van Seat Matthias Rabe gaat het merk eind dit jaar de eerste volledig elektrische auto van het merk testen. Seat wil in 2020 twee volledig elektrische auto’s aanbieden. De eerste EV (electric vehicle) van Seat zal een van de volgende namen krijgen: Born, Born-E of E-Born. Volgens Seat krijgt de auto rond de 500 kilometer aan actieradius. Medewerkers van het Spaanse automerk vertelde dat de Born waarschijnlijk tussen een Leon hatchback en een Ateca zou komen.

De tweede elektrische auto van Seat zou rond de 500km actieradius krijgen

Seat e-Mii

Naast de Born komt er nog een elektrische auto van Seat, de e-Mii. De e-Mii kennen we bij Volkswagen als de e-Up. Volkswagen kondigde al eerder aan dat de e-Up klaar is om een upgrade te krijgen. De e-Up heeft nu nog een actieradius van 160km (NEDC). De verbeterde versies hebben een actieradius van rond de 300km. De kleine e-Mii komt niet op het MEB-platform van Volkswagen maar een die eerder ontwikkeld is. De geüpgrade versie van de e-Up en de nieuwe e-Mii gaan waarschijnlijk in het derde kwartaal van 2019 in de verkoop. Haast is nu geboden voor VW Group, er is veel vraag, zo had de Microlino inmiddels al meer dan 8.000 reserveringen.

Seat e-mii

Hoofd R&D van Seat vertelde het volgende over de e-Mii: “We’ve been working hard on that car and you’ll see that it will have a much-improved range. We’ve really made some good gains in that area.”

De e-Up en de e-Mii lijken erg op elkaar en toch lijkt Volkswagen Group nog een auto aan de twee modellen toe te voegen. Skoda die ook onder de Volkswagen Group valt heeft bevestigd dat de Skoda e-Citigo ook onderweg is als elektrische auto. Alle drie de auto’s hebben hetzelfde ontwerp en zullen dan ook vergelijkbaar zijn in actieradius en prijs.

MEB-platform

De (E)Born(E) van Seat zal waarschijnlijk de tweede of derde auto van de Volkswagen Group zijn die op het MEB-platform komt te staan. Volkswagen heeft lang gewerkt aan het MEB-platform wat vooral bedoeld was voor de I.D. lijn van Volkswagen. Onlangs maakte het Duitse merk bekend om ook andere merken binnen de VW Group gebruik te laten maken van het platform. Het accu-pakket zal net als bij vele andere elektrische auto’s op de vloer komen te liggen.

MEB platform VW

Bron: AutoExpress |

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.