Microlino start productie

Niet alleen de grote autobedrijven zijn bezig met elektrische auto’s. Nu de toekomst elektrisch lijkt te zijn, lijken andere bedrijven ook de kans te pakken om mee te groeien in de komst van de EV (electric vehicle). Een van de bedrijven die probeert een plek op de markt te veroveren is Microlino. Dit van oorsprong Zwitserse bedrijf heeft inmiddels 8.000 reserveringen ontvangen en start de productie.

De Microlino

Als je de Microlino ziet dan zou je kunnen denken aan een BMW Isetta. Zo gek is dat niet, de auto heeft er namelijk veel van weg. De Isetta was een kleine tweepersoonsauto van BMW met de voordeur aan de voorkant. In juni 2018 werd de auto goedgekeurd voor de Europese wegen. Met 2,4 meter lang, 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed is de auto iets kleiner dan de gemiddelde Smart. Doordat de (voor) deur van de microlino aan de voorkant zit kan de auto dwars parkeren, dat is handig omdat je dan meteen op de stoep staat.

De kleine tweepersoonsauto werd in januari 2018 gepresenteerd in Zurich. Als je de auto besteld, heb je de keuze uit twee opties wat betreft accu-pakketten. De eerste is een accupakket van 8 kWh waarmee je betrekkelijk 126 km zou kunnen rijden het andere accupakket is wat groter 14,4 kWh. Met de grotere accu heeft de auto een actieradius van 202 km.

De Microlino heeft een startprijs van 12.000 euro. Dat is niet veel voor een auto van dit soort. Een vergelijkbare Smart for Two electric heeft een startprijs van minstens 24.000 euro. Het leeggewicht van de auto is 450 kg. Mede door het lage gewicht komt de grote actieradius tot stand. Topsnelheid komt uit op rond de 90 km/h. Snel hoeft de auto volgens de makers niet te gaan. De kleine volledig elektrische auto is vooral bedoeld voor stedelijk verkeer.

Als laatste kan de Microlino snelladen doormiddel van een type 2 stekker (AC-stekker) dit duurt ongeveer een uur. Langzaam laden (met een thuis-stopcontact) duurt ongeveer 4 uur voor een volle accu. Naast de twee voorstoelen heeft de auto ook nog ruimte voor bagage en heeft de achterbak een grootte van 300 liter.

8.000 reserveringen

Inmiddels heeft het bedrijf al 8.000 reserveringen ontvangen voor de kleine elektrische auto. In Oktober gaan de eerste leveringen van de Microlino beginnen. In December zal de serieproductie van de auto beginnen. Van de 8.000 reserveringen zijn er 3.257 uit Duitsland en 1.657 uit Zwitserland. De eerste leveringen zullen plaatsvinden in Zwitserland, volgend jaar zal de start-up de eerste leveringen gaan doen in het buurland Duitsland.

 

Bron: Zerauto

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.