McDonalds gaat laadpalen plaatsen

McDonalds gaat samen met Nuon 168 laadpalen plaatsen bij de restaurants. De twee bedrijven tekende hiervoor een overeenkomt dinsdag 11 september 2018 in Amsterdam zuid-oost. De twee willen de eerste 3 palen einde van 2018 plaatsen. Voor nu worden er alleen palen geplaatst bij McDonalds vestigingen waar een McDrive staat.

Volgens de Amerikaanse hamburgerketen is het ideaal voor een klant om tijdens het eten van de snelle hap te snelladen. Gemiddeld staat een auto die aan het snelladen is 30 minuten stil. Dit is volgens McDonalds precies de gemiddelde tijd dat mensen in hun restaurants zijn, de ideale combi.

McDonalds wil duurzaam:

McDonalds gaat de samenwerking met Nuon aan om de het wegrestaurant een meer duurzame uitstraling te geven. Zo draaien de laders alleen op groene stroom uit Nederlandse windmolens.

“Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap aanvullend op onze doelstellingen om onze restaurants steeds duurzamer te maken. Hierbij zetten we onze schaalgrootte in om toe te werken naar klimaatneutrale bouw, operatie en logistiek. We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt en goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden. Elektrische rijders kunnen binnen een half uur weer de weg op en hebben intussen de tijd voor een goede kop koffie. De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom”, aldus Bas Klaassen, director development real Estate & Construction van McDonald’s.

Foto: Pim Ras / Phenster

Snelladen in de toekomst:

Spannend is wel hoe dit in de toekomst uitpakt voor de restaurantketen. Doordat laden steeds sneller gaat zullen mensen langer aan het eten zijn dan aan het laden.

Voor nu is het een goede stap. Het wordt makkelijker voor de elektrisch rijder om te laden tijdens je toch wat aan het eten bent. Aan de ambitie en de plannen zal het waarschijnlijk niet liggen. 168 laadpalen plaatsen is een grote klus. Wanneer de laadpalen er uiterlijk moeten staan is niet duidelijk.

Bron: Het Parool

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.