Start productie Europese Model 3

Het heeft even geduurd maar het lijkt nu toch echt te gaan beginnen. Tesla start met het produceren van de eerste Model 3’s voor Europa. Of de Model 3’s ook bedoeld zijn voor klanten is nog niet zeker.

Elke Tesla krijgt een unieke code. Deze code wordt ook wel VIN (Vehicle Identification Number) genoemd. Mensen zijn erachter gekomen dat bij 17 Model 3’s een paar nummers veranderde. De veranderde nummers zijn de nummers die aanduiden dat de auto’s voor de Europese markt bestemd zijn, dit hebben we eerder gezien bij bijvoorbeeld de Tesla Model S. De productie Noord Amerikaanse Tesla stopte plots bij VIN 108729 en ging verder bij VIN 110104 dit zou kunnen betekenen dat er niet 17 Tesla’s maar 1.300 Model 3’s naar Europa komen.

[the_ad id=”869″]

Links de Model X, Rechts de Model 3

Het aantal geregistreerde VIN’s is geen exacte weerspiegeling van het aantal geproduceerde auto’s van het merk. Toch lijkt het goed aan te sluiten en valt er het een en ander vanaf te zien. Voor nu zijn het alleen de duurste versies van de Model 3 omdat Tesla hier het meeste winst op maakt. Het zou overigens goed kunnen zijn dat de eerste groep Europese Model 3’s naar de Dealers gaat. Dit is vrij normaal voor autofabrikanten en zagen we eerder bij de Hyundai Kona, Ioniq en Model X.

Productie Model 3

De productie van de Model 3 ging niet zonder slag of stoot. De productie kwam moeilijk van start maar lijkt inmiddels wel op de baan. Toch leek er deze week weer een dipje in de lijn te zitten. In de laatste week van Augustus heeft Tesla de productie doelen ook niet gehaald. Wel is het bedrijf nog op koers voor de maandelijkse productie. Dit komt mede door de grote aantallen auto’s die eerder geproduceerd is. Waarom er een dip in het aantal geregistreerde VIN’s zit is niet precies duidelijk. Zou het zijn omdat de productie van de Europese Model 3’s begonnen is en deze met de CCS-stekker uitgerust worden?

Op de Model 3 tracker van Bloomberg is de dip binnen de productie ook te zien. Toch lijkt het nu wel snel te gaan met het aantal Model 3’s dat geproduceerd wordt. De reserveringen beginnen nu langzaam ingelost te worden. We kunnen niet wachten totdat de eerste Model 3’s op de boot naar Europa staan. In Nederland lijkt de prioriteit van Tesla op dit moment vooral op de Model X en S te liggen. Dit omdat de bijtelling regels volgend jaar veranderen. Daardoor gaan de Tesla verkopen in Nederland nu door het dak in ons kleine kikkerland.

Tesla Model 3 van de zijkant

Bron: Teslarati

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.