Klein elektrisch nieuws Augustus 2018

Volkswagen Brazilië krijgt mega order

Het Duitse concern Volkswagen verkoopt in Nederland geen vrachtwagens, maar wel in Brazilië. Zo kreeg het merk een mega bestelling van 1600 vrachtwagens in Brazilië. Een bierbrouwer (Ambev) uit het Zuid-Continent deed de bestelling van de vrachtwagens. 35% van de vloot gaat in de elektrische vrachtwagens rijden. In totaal bestelde Ambev voor 1,7 miljard aan vrachtwagens. De laatste vrachtwagen van de bestelling zal in 2023 geleverd worden.

Kalasjnikov komt met de CV-1

JSC Kalasjnikov is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt als je aan elektrische auto’s denkt. Toch kwam de Russische wapenfabrikant deze maand met een elektrische auto conceptcar, de CV-1. Het merk wil groot worden in de elektrische auto-industrie. In de auto vinden we een 90 kWh grootte batterij die goed zou zijn voor een actieradius van 350 km. De auto is gebaseerd op de IZj 2125 een auto uit de Sovjettijd die goed verkocht. Of er op dit moment echt een markt voor de CV-1 is in Rusland is nog maar de vraag.

Kalashnikov CV1

Mogelijk komt er een Ioniq N

Het N-Label van Hyundai hebben we eerder gezien bij de I30. Het label is bedoeld om een nog snellere versie te maken van een bestaande productie auto, bij andere merken zou je aan de M-lijn van BMW of AMG-lijn van Mercedes kunnen denken. Deze maand gaf de CEO van het N-Label van Hyundai aan dat er mogelijk een Hyundai Ioniq N in de pijplijn zit. Hyundai zet groot in op volledig elektrisch rijden en daarbij zou een Ioniq N prima passen.

Tesla komt bij je thuis

Tesla was eerder al in Amerika gestart met onderhoud aanbieden aan huis. Op sociaal-media geeft het merk nu hints dat dit mogelijk ook naar Europa komt. 80% van de reparaties die Tesla in de garage doet zouden prima thuis bij iemand voor de deur verholpen kunnen worden. Voor de klant scheelt het flink doordat de reparatie thuis voor de deur kan gebeuren. Tesla zal dan met een omgebouwde Model S voorrijden om het probleem te verhelpen.

Bron: Groen7 | AD | Autonews | Tesla Twitter
Foto’s: The Drive | BBC |

Wat vind jij? Schrijf een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.